МакедонијаТОП ВЕСТИ

„Фероинвест“ го заврши проектот во Грузија – пуштена во употреба и третата хидроелектрана

Бизнис про
Хидроелектраната „Накра“ во Грузија, трета по ред од проектот на „Фероинвест“ за овој пазар, започна со производство на електрична енергија. ХЕ „Накра“ е со инсталирана...
ВО ФОКУСОТЕнергетикаМакедонија

Ново поевтинување на горивата во Македонија – Познати новите цени

Бизнис про
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија донесе Одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во...