Архива

Тутунскиот гигант мора да плати казна од 635 милиони долари

Бритиш Американ Тобако (БАТ) ќе плати 635 милиони долари на американските власти откако подружницата се
Прочитај повеќе

Кафе 50, пиво 90, шарска 180 денари – Преспа одлична дестинација за продолжениот првомајски викенд

Преспа покрај својата природна убавина за првомајските празници се очекува да биде преполна со туристи.
Прочитај повеќе

Владата ги продолжи мерките за замрзнување на цените

Владата на Република Северна Македонија донесе Одлука за изменување на Одлуката за посебни услови за
Прочитај повеќе

Македонија и Германија го зголемија контингентот на дозволи за превоз во товарниот транспорт

Македонско – германска мешовита комисија за транспорт составена од претставници од надлежните министерства се согласија
Прочитај повеќе