Binance: Биткоинот падна за 2,26 отсто на 26.140 евра

Денеска во 15:20 часот на најголемата светска берза за криптовалути, Binance, биткоинот имаше вредност од 26.147,44 евра.

Вредноста на биткоинот падна за околу 2,26 отсто во последните 24 часа.

Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 12,73 милијарди евра.

Индексот на страв и алчност поврзан со Биткоинот денеска е на ниво од 50, во категоријата „неутрални“, додека вчера беше на ниво од 52.

Вредноста на криптовалутата итриум (ETH) падна за 1,69 отсто, на 1.642,30 евра, како и вредноста на бинанс монетата (BNB) – за 1,07 отсто на 211,92 евра.

Монетите Binance (BNB), биткоин (BTC), итриум (ETH), sei token (SEI) и shiba inu (SHIBA) се најтргувани денес.

Криптовалутите ОГ, АТМ и АКРО во моментов бележат најголем раст денес.

Можеби ќе ве интересира...

Изминатото деноноќие произведени се 15.179 MWh електрична енергија и целосно се задоволени потребите на домаќинствата и малите потрошувачи

Бизнис про

Големо поскапување на дизелот – од утре литро ќе се точи за 102 денари

Бизнис про

Цената на струјата го запре производството на челик во Германија

Бизнис про