Банкарство

Комерцијална банка прогласена за Најдобра банка во Македонија за 2023 од магазинот Global Finance

Скопје, 24.03.2023 година – Комерцијална банка е прогласена за „Најдобра банка во Северна Македонија за
Прочитај повеќе

ПроКредит Банка успешно ја заокружи 2022 година со раст на клиентската база и достигна учество на еко портфолиото од 20%

Во 2022 година ПроКредит оствари значително позитивни деловни резултати – над 17% раст на бројот
Прочитај повеќе

Бежовска: Инфлацијата почна да се намалува, очекувам да биде едноцифрена

Инфлацијата не доведе до класичен ценовен шок, но таа резултираше со покачување на каматните стапки,
Прочитај повеќе

Бишев: Буџетот е стабилен, капиталната сила ги апсорбираше ризиците

Бакарството е циклична индустрија, вели владиниот советник Глигор Бишев за време на годишната конференција „Година
Прочитај повеќе

Во ноември: Годишен раст од 5,0% на вкупните депозити и од 9,6% на вкупната кредитна поддршка

Годишен раст од 5,0% на вкупните депозити и од 9,6% на вкупната кредитна поддршка во
Прочитај повеќе

Хрватската куна ќе може да се разменува на домашниот девизен и менувачки пазар заклучно со 31 декември 2022 година

Согласно одлуката на Советот на ЕУ за приклучување на Хрватска кон евро-зоната на 1 јануари
Прочитај повеќе

Новини во платежната сфера од 01 јануари – Советот на Народната банка донесе 12 подзаконски акти

Народната банка ги усвои подзаконските акти кои овозможуваат ефикасна примена на новините во платежната сфера
Прочитај повеќе

Компанијата Visa носи иновативни искуства за плаќање на Светското првенство во Катар 2022

Додека светот го чека почетокот на Светското првенство во Катар 2022, компанијата Visa, Официјалниот партнер
Прочитај повеќе