ТОП ВЕСТИ

ЕнергетикаТОП ВЕСТИ

ЕБОР одобри ЕУР 26,4 милиони кредит на Македонскиот електропреносен систем оператор

BiznisPRO
Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) одобри кредит во износ до ЕУР 26,4 милиони на Македонскиот електропреносен систем оператор А.Д. (МЕПСО), операторот на преносниот...
МакедонијаТОП ВЕСТИ

Колку ќе чинат девизите во вторник? – Курсна листа на Народната банка на Република Северна Македонија

BiznisPRO
Курсната листа на Народната банка на Република Северна Македонија се формира и објавува согласно Одлуката за начинот на формирање и објавување на курсевите на Народната...
МакедонијаТОП ВЕСТИ

УЈП со важно известување до фирмите

BiznisPRO
Течат последните четири дена (вклучително со денешниот) до истекот на рокот за поднесување, а нешто повеќе од половина од даночните обврзници сеуште немаат поднесена ДДВ...
ЕнергетикаТОП ВЕСТИ

Значителен пад на цените на горивата – еве ги новите цени

BiznisPRO
Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 и на ЕУРОДИЗЕЛ (ДЕ V), се намалуваат за 1,50 ден/лит, во однос на малопродажните цени утврдени...
МакедонијаТОП ВЕСТИ

Управата за јавни приходи известува дека од следната седмица преку Министерството за финансии ќе започне исплатата на повратот на ДДВ

BiznisPRO
Управата за јавни приходи известува дека од следната седмица преку Министерството за финансии ќе започне исплатата на повратот на ДДВ. Имено, веднаш по назначувањето на...
МакедонијаТОП ВЕСТИ

Курсна листа за 12 јули 2024 – Колку ќе чинат девизите денеска?

BiznisPRO
Курсна листа на Народната банка на Република Северна Македонија формирана на 11.07.2024 која се применува од 00:00 часот на 12.07.2024 година до почетокот на важење...
ЕнергетикаТОП ВЕСТИ

Лоша вест: Повторно поскапуваат горивата

BiznisPRO
Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 се зголемуваат за 1,00 ден/лит, во однос на малопродажните цени утврдени со одлуката за утврдување на...
МакедонијаТОП ВЕСТИ

Колку чинат девизите денеска – Курсна листа за 8 јули

BiznisPRO
Курсната листа на Народната банка на Република Северна Македонија се формира и објавува согласно Одлуката за начинот на формирање и објавување на курсевите на Народната...