Македонија

БанкарствоМакедонијаТОП ВЕСТИ

Во април: Годишен раст од 9,3% на вкупните депозити и од 6,8% на вкупната кредитна поддршка

BiznisPRO
Анализирано на годишно ниво, вкупните депозити се зголемени за 9,3%, поради повисоките депозити на двата сектора, со поизразен придонес на депозитите на секторот „домаќинства“. На...
Македонија

Како да одберете премија за осигурување според потребите на вашиот бизнис?

BiznisPRO
Како и со кој пакет ќе се осигура бизнисот е прашање на кое секој просперитетен менаџер на компанија треба да има одговор. Да се моли...
МакедонијаТОП ВЕСТИ

 ВТОР ДЕН ОД САМИТОТ НА МАКЕДОНИЈА2025:  Дигитализацијата и елиминирање на корупцијата – предуслови за забрзан економски раст  

BiznisPRO
   ВТОР ДЕН ОД САМИТОТ НА МАКЕДОНИЈА2025:  Дигитализацијата и елиминирање на корупцијата – предуслови за забрзан економски раст   Скопје, 16.05.2024 – Дигитализацијата, како една од...
МакедонијаТОП ВЕСТИ

Колку чинат девизите денеска – Погледнете ја најновата курсна листа

BiznisPRO
Курсна листа на Народната банка на Република Северна Македонија формирана на 15.05.2024 која се применува од 00:00 часот на 16.05.2024 година до почетокот на важење...
МакедонијаТОП ВЕСТИ

“Алкалоид“ со две признанија за придонес во безбедноста и здравјето на своите вработени

BiznisPRO
Грижата за вработените и постојаното унапредување на условите за работа, како клучни стратешки цели на „Алкалоид“, се препознаени и афирмирани и од стручните здруженија од...
МакедонијаТОП ВЕСТИ

САМИТ НА МАКЕДОНИЈА 2025: Неопходен е консензус на патот до просперитет и една визија за забрзан раст

BiznisPRO
Со учество на 50 говорници во 12 панел-сесии и присуство на над 500 претставници од домашни, регионални и компании од дијаспората, експерти и лидери, започна...
МакедонијаТОП ВЕСТИ

Народната банка ги презентира макроекономските проекции пред дипломатскиот кор и меѓународните организации – Натамошно забавување на инфлацијата, при што на среден рок ќе се врати кон историскиот просек од 2%

BiznisPRO
Гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска ги претстави најновите макроекономски проекции на Народната банка пред дипломатскиот кор и пред претставниците на меѓународните институции. На настанот, којшто се организира...
МакедонијаТОП ВЕСТИ

Дали треба да се посети менувачница? – Курсна листа за 15 мај 2024

BiznisPRO
Курсната листа на Народната банка на Република Северна Македонија се формира и објавува согласно Одлуката за начинот на формирање и објавување на курсевите на Народната...
Македонија

УЈП објави листа на должници со имиња на луѓе и фирми – Еве кој колку должи за данок

BiznisPRO
На Листата на должници бр.05/2024 објавени се 1918 должници – правни лица (повеќе за 87 од претходната листа) и 3790 физички лица (повеќе за 111...