ЕСМ го зголеми производството, струја обезбеди за дел од домашното стопанство

АД ЕСМ вчера произведе 12.660 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните РЕК Битола, РЕК Осломеј и ТЕЦ Неготино произведени се 12.253 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 407 MWh.

„ АД ЕСМ на 17.10.2022 година целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи исклучиво од сопствени, домашни капацитети.

Согласно договорот кој го склучи ЕСМ Продажба на 12.10.2022 година за продажба на 1.200 MWh вишоци на електрична енергија за периодот 13 – 18 октомври 2022 година со Макстил-Дуферко МК, утрово се продадени последните 200 MWh. Станува збор за електрична енергија произведена во период од 2 до 6 часот за која Макстил-Дуферко МК во конкуренција на уште две други компании (ЕТМТ и ДАНСКЕ) понуди цена од 135,7 евра од мегаватчас“ соопшти Владата.

Можеби ќе ве интересира...

ССК се вклучува во креирање решенија за имплементацијата на договорите од „Отворен Балкан“

BiznisPRO

УЈП објави список кој може да го видат сите: Со имиња и презимиња на луѓе и фирми објавена листа на должници за данок

BiznisPRO

Комерцијална Банка царува во банкарскиот сектор – дуплирана е добивката за 100 отсто

BiznisPRO