Изминатото деноноќие произведени се 7.616 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 20.11.2022 година произведе 7.616 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 5.643 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 1.973 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 3.160 MWh електрична енергија.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 20.11.2022 година.

Можеби ќе ве интересира...

„Брако“ го отвори и пазарот во Египет за „Грин Машинс“ возилата

BiznisPRO

Намален прометот во трговијата на мало со храна, пијалаци и тутун

BiznisPRO

Во октомври издадени дозволи за изградба на над 2.000 нови станови

BiznisPRO