На редовната аукција беа понудени и во целост реализирани благајнички записи на ниво од 10.000 милиони денари

На 13 март 2024 година, Народната банка спроведе редовна аукција за продажба на благајнички записи со примена на тендер со ограничен износ и фиксно утврдена каматна стапка од 6,30%. На аукцијата беа понудени благајнички записи на ниво од 10.000 милиони денари.

Побарувачката и реализацијата на благајничките записи изнесуваа 10.000 милиони денари и беа на ниво на понудениот износ.

Следната аукција на благајничките записи ќе се одржи на 17 април 2024 година, соопшти НБРМ.

Можеби ќе ве интересира...

Што можеше да се купи со минимална плата од 9.000 денари во 2017 година, а што денес со 22.000 денари?

BiznisPRO

Падна одлука: Бензинот поскапува, дизелот поевтинува – ова се новите цени на горивата

BiznisPRO

На 12 мај во Скопје ќе се одржи првата домашна конференција за фриленсери

BiznisPRO