НОВИТЕ МЕЃУНАРОДНИ НАГРАДИ ЗА ПР ПР ГЛОБ КОМУНИКАЦИЈА ЗА ПОСТИГАЊЕ ГО ПРЕТСТАВУВААТ СТАНДАРДОТ НА ВИСТИНАТА – СИТЕ ПАТИШТА ВОДАТ ВО РИМ

Меѓународната програма за ПР-награда во комуникациската индустрија, која досега не се прославуваше со признание за високи достигнувања, ќе претстави неспоредлива широчина на најновите комуникациски таленти. Таа, исто така, ќе се залага за вистина и интегритет во ера на дезинформации. Со воспоставување на јавно достапен правилник кој ќе овозможи транспарентна евалуација на проектите вклучително и судиско тело од 6 континенти. Ова се надоврзува на успехот на PRO PR Globe Awards, кои дванаесет години ја препознаваат извонредната работа на поединци на глобално ниво.

PRO PR Globe Awards имаат нова архитектура на брендот, PRO PR Globe People Achievement Awards, кои ќе продолжат да се доделуваат на поединци и PRO PR Globe Communication Achievement Awards за проекти во кои ќе можат да учествуваат организации од приватниот, јавниот и невладиниот сектор. За прв пат во светот се лансираат категории кои ќе ги слават комуникациските достигнувања во областите наменети за универзитетите, националните паркови, дискографијата, земјоделството, наследството, зелената индустрија, автомобилската индустрија и винската индустрија, како и останатите 17 категории и два посебни кои ќе го прослават успехот на комуникациските проекти.

Данијел Колетиќ, основачот и претседател на организацискиот одбор на PRO PR Globe Awards, истакна: „Овие награди зборуваат за правичност, транспарентност и навистина високи достигнувања. Како резултат на тоа, со нетрпение очекуваме да промовираме некои од најдобрите работи што ги нуди нашата индустрија, а наградите PRO PR Globe ќе ја зајакнат репутацијата на победниците и индустријата за комуникации воопшто. Исто така, знаеме дека учеството во награди, особено големи меѓународни програми како оваа, им нуди на учесниците, нивните клиенти и судии широки можности за вмрежување, како и пристап до најдобрите практични случаи на пракса.“

Апликациите за PRO PR Globe Communication Achievement Awards започнуваат на 17 мај на официјалната веб-страница: https://awards.pro-pr.com/. Доделувањето на наградата традиционално ќе се одржи во Рим, а ден пред доделувањето ќе се одржи конференција наречена: ПР Римски форум: „Зелени комуникации, Зелена одговорност ESG, одржливо наследство“.
Дополнителни информации:

Можеби ќе ве интересира...

На четиричлено семејство му се потребни приближно 1.000 евра за да го преживее февруари

BiznisPRO

ЕСМ вчера произведе 10756 мегават часови струја

BiznisPRO

Галеника ја освои регионалната награда “Digital Cup Awards” за најдобра дигитална ребрендинг кампања

BiznisPRO