Потребите за електрична енергија непречено се задоволуваат

АД ЕСМ на 18.11.2022 година произведе 6.873 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 4.458 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.415 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 3.160 MWh електрична енергија.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 18.11.2022 година.

Можеби ќе ве интересира...

Продолжување на трговската војна: Американците го блокираа увозот на „ауди“ и „порше“ поради кинески делови

BiznisPRO

„Шпанија остана без брашно, Германија без масло“: Украина им обезбедува половина од потребите за храна, полиците се сериозно празни

BiznisPRO

Објавени два јавни повици за субвенционирање на микро, мали и средни претпријатија и за занаетчии

BiznisPRO