Прометот од продажбата на услугите во четвртото тримесечје од 2023 година покажува зголемување во однос на четвртото тримесечје од 2022 за 3.7 %

Според податоците на Државниот завод за статистика, прометот од продажбата на услугите во четвртото тримесечје од 2023 година покажува зголемување во однос на четвртото тримесечје од 2022 за 3.7 %.

Во четвртото тримесечје од 2023 година, во однос на истото тримесечје од 2022 година, зголемување се јавува во поголем дел од одделите, а најголемо е во одделот Дејности на изнајмување и давање под закуп (лизинг) и изнесува 50.1 %, во одделот Дејности на вработување има зголемување од 42.4 % и во одделот Емитување програма, во кој зголемувањето изнесува 28.9 %.

Можеби ќе ве интересира...

Тргнува исплатата на пензиите

BiznisPRO

Се повлекува популарен производ од овој лот – причина била присуство на пластични фрагменти (фото)

BiznisPRO

ЕСМ во првите 15 дена од стартот на грејна сезона ги задоволи 100% потребите за струја на домаќинствата и малите потрошувачи и продадени се дополнителни 600 мегават часови

BiznisPRO