Регулаторна донесе одлука: Цените на горивата остануваат исти – еве по колку ќе се точи бензинот и дизелот

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија на 14.03.2022 година, одржа седница на која донесе Одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт, со која одлучи малопродажните цени на нафтените деривати да не се променуваат, односно да останат на исто ниво како што се утврдени согласно одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија од 12.03.2022 година.

Согласно денешната Одлука, малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 86,50 денари/литар, малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 88,50 денари/литар, малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 88,00 денари/литар, малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 83,50 денари/лит, додека малопродажната цена на Мазутот М-1 НС изнесува 60,914 денари/кг.

Можеби ќе ве интересира...

Главниот економист Крстевска на Конференција на М6 „Чекор напред“: Разликата меѓу нашата инфлација и ЕУ инфлацијата е одраз на домашни структурни фактори

Бизнис про

Федералните резерви на САД повторно ја зголемија референтната каматна стапка

Бизнис про

РКЕ: Ново намалување на бензинот и дизелот, ова се новите цени

Бизнис про