Скенирате фискални сметки? Очекувајте пари од МОЈ ДДВ!

Согласно законот во рок од шеесет дена по првото тромесечие од 2024, УЈП ќе ги исплати финансиските средства на граѓаните.

Тоа значи дека исплатата може да ја очекувате во следниот месец.

Сите граѓани имаат право да скенираат фискални сметки и со тоа да остварат поврат и до 2100 денари за едно тромесечие.

Можеби ќе ве интересира...

„Брако“ стартува со нова производствена програма, 450 тона метални конструкции годишно ќе се испорачуваат во Австрија

BiznisPRO

Курсна листа за 13 март – Колку чини доларот, колку еврото?

BiznisPRO

Нови цени на горивата во Македонија

BiznisPRO