Скок и на минималецот: Од 2024 минимална плата речиси 400 евра

Од наредната година се најавува раст на минималната плата, која се очекува да биде над 23.000 денари односно речиси 400 евра, со ова се очекува да продолжи растот на сите плати, а значително ќе скокне и просечната плата.

Минималната плата која во 2012 беше 8050 денари, а во 2016 изнесуваше нешто над 10.000 денари, денес изнесува над 20.175 денари, а од следната таа ќе биде над 23.000 денари.

Можеби ќе ве интересира...

Жито пром – Гевгелија се претстави на саемот СИАЛ во Париз

BiznisPRO

Ново значително поскапување на горивата – Еве ги новите цени

BiznisPRO

Ангелоски: Излезот од кризата е во нови инвестиции, иновации и претприемништво

BiznisPRO