УЈП објави листа на луѓе и фирми не платиле данок – Проверете чии имиња се наоѓаат на овој список на должници

УЈП и овој месец ја објави листата на должници бр.11/2022 за долгови доспеани до 31.07.2022 и неплатени до 31.10.2022 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е: повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност и повисок од 300.000 денари за правните лица.

Листата може да ја погледнете со клик тука, на веб сајтот на УЈП.

Можеби ќе ве интересира...

Кутиров: Статусот на Овластен економски оператор обезбедува конкурентска предност и нови деловни можности за компаниите

BiznisPRO

Просечната месечна плата стигна над 39 илјади денари

BiznisPRO

Поскапија дел од горивата – РКЕ со нови цени

BiznisPRO