УЈП со голема заштеда на струја

Управата за јавни приходи во месец октомври, потроши за 28 %, помалку електрична енергија во споредба со истиот месец лани, дури 53% помалку струја во септември оваа година, во споредба со септември лани.

Управата за јавни приходи низ целата држава, функционира со вкупно 34 организациони единици и следејќи ги препораките на Владата, ја оствари оваа заштеда на електрична енергија. Податоците потврдуваат дека УЈП, како вископрофесионална институција, заедно со нејзините вработени, целосно ги почитуваат и применуваат владините препораки за домаќинско и одговорно однесување кон потрошувачката на електричната енергија, со што придонесуваат да не се нарушува сервисната функција на институцијата и таквата пракса ќе продолжи и во следниот период, затоа што тоа е единствениот начин да се придонесе кон напорите на државата за полесно надминување на глобалната економска и енергетска криза.

Преку одговорното однесување, сите заедно, солидарно и рационално, обезбедуваме ресурси и зачувување на комфорот за периодот на постудените месеци, кои допрва доаѓаат.

Можеби ќе ве интересира...

ДОАЃА И К-15 ЗА ПРВ ПАТ ПО 20 ГОДИНИ: Наставниците ги добија покачените плати, оние со поголем стаж надминаа плата од 40.000 денари

BiznisPRO

Утре нова цена на горивата во Македонија – Какви цени да очекуваме?

BiznisPRO

Ќе има ли поскапување на горивата – Вечерва најавено формирање на нови цени на бензинот и нафтата во Македонија

BiznisPRO