Усвоен е текстот на барањето до ММФ за Кредитната линија за поддршка на Буџетот

Владата го усвои текстот на барањето до Меѓународниот монетарен фонд, за обезбедување Кредитна линија за претпазливост и ликвидност. Кредитната линија за претпазливост и ликвидност е во износ од 530 милиони евра.

Средствата од Кредитната линија се наменети за поддршка на Буџетот на Република Северна Македонија.

Можеби ќе ве интересира...

Дневница и над 1500 денари, платена и храна: Овој град во Македонија има потреба од берачи на јаболка

BiznisPRO

ЛИСТА НА СИТЕ НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ ВО 2023: Кога се паѓа Велигден, а кога Бајрам – Следуваат многу продолжени викенди

BiznisPRO

ФИТР: Нов јавен повик Стартапувај 4, преку кој се обезбедува 2 милиони евра поддршка за македонскиот стартап еко систем

BiznisPRO