Вегета го повлече од продажба свој познат производ

Подравка од пазарот повлече мелница со 100 грама морска сол.

Компанијата „Подравка“ го повлече од пазарот производот „Вегета маестро“ мелница со крупна морска сол, пакување од 100 грама, поради можно присуство на „парчиња туѓо тело“ во тој производ, пренесува Индекс.хр.

Производите на „Подравка“ д.д. се повлечени. со следните датуми на истекување – најдобро се користи до 4 април, 8 март, 15 мај, 9 јуни, 19 јули, 15 август, 8 септември и 6 ноември 2024 година, како и 12 февруари, 14 мај, 27 јуни, 9 јули , 23 август, 21 септември 2025 година и 7 јануари 2026 година.

„Причина за повлекувањето на производот е можното присуство на парчиња туѓо тело во производот“, се додава во соопштението.

Компанијата ги повика потрошувачите кои можеби ги поседуваат споменатите производи да ги контактираат.

Можеби ќе ве интересира...

(ВИДЕО) За 38.000 евра 72 квадрати ЧИСТ ЛУКСУЗ: Овој стан се продава и не е далеку од нас

BiznisPRO

Народната банка објави повик за пријавување трудови за 45. сесија на Клубот на истражувачите

BiznisPRO

Штрајк во Гучи

BiznisPRO