Викенд без ддв за прехранбени производи за време на празници

Владата на прес конференција поврзана со новата даночна политика најави враќање на мерката Викенд без ДДВ која успешно помина за време на корона кризата.

Според министерот Бесими оваа мерка би се вовела неколку пати годишно за време на празници и би важела за прехранбени производи.

Можеби ќе ве интересира...

Бислимоски: Домаќинствата со просечна заштеда од 16,32 проценти, блок тарифите даваат ефекти

BiznisPRO

Се најавува нов едукативен проект, за прв пат во западен Балкан, како мост за влез на државен дуален универзитетод Германија

BiznisPRO

Министерството за финансии: И во 2022 година поддршка за станбен кредит преку проектот „Купи куќа, купи стан“

BiznisPRO