Во Хрватска килограм кашкавал се продава за 3000 денари, а кај нас ближи 750

Се намалува бројот на крави, овци, кози во државата, млеко има сè помалку, а цената на млечните производи уште ќе расте.

Во Хрватска килограм кашкавал се продава по 50 евра, а кај нас стигна до 750 денари.

И на другите млечни производи цените излегоа од колосек, така овчото сирење се продава од 400 до 600 денари, кравјото од 350 до 450 денари, урдата над 200 денари, а цената на млекото и јогуртот, која постојано се менува во зависност од производителот и од масленост, достигнува и над 70 денари за килограм.

Можеби ќе ве интересира...

Утре нова цена на горивата во Македонија – Какви цени да очекуваме?

Бизнис про

Нова цена на горивата

Бизнис про

Одлична вест: Јулската пензија ќе се исплаќа предвреме и во групи – еве од кога

Бизнис про