Во изминатото деноноќие произведени се 14.530 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 24.02.2023 година произведe 14.530 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 11.641 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.889 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 24.02.2023 година.

Можеби ќе ве интересира...

Намален прометот во трговијата на мало со храна, пијалаци и тутун

Бизнис про

НБ доби уште речиси една година пристап до девизна ликвидност од 400 милиони евра преку репо-линијата на ЕЦБ

Бизнис про

Следува раст на пензиите – дијалогот започна

Бизнис про