Во јануари: Годишен раст од 4,5% на вкупните депозити и од 8,5% на вкупната кредитна поддршка

Анализирано на годишна основа, вкупните депозити бележат раст од 4,5%, кој во поголем дел се должи на повисоките депозити на секторот домаќинства.

На годишна основа, вкупните кредити се зголемени за 8,5%, како резултат на повисоките кредити на двата сектора, со поголем придонес на корпоративниот сектор.

Можеби ќе ве интересира...

Стоковните куќи во Германија масовно пропаѓаат: Што се случи со нив?

BiznisPRO

Ангеловска-Бежоска на Конференција на Централна банка на Белгија: Независноста на централните банки и макроекономската стабилност се меѓусебно условени

BiznisPRO

VIVO телефоните официјално и во Македонија

BiznisPRO