Значително поскапување на горивата: Бензинот достигна 84 денари, дизелот 75,50 за литар

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 и на ЕУРОДИЗЕЛ (ДЕ V) се зголемуваат за 1,50 денари/литар, во однос на малопродажните цени утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 21.02.2022 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 84,00 ден/лит, малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 86,00 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 75,50 ден/лит.

Малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се зголемува за 1,00 денари/литар, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 21.02.2022 година и со тоа
малопродажната цена Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 74,50 ден/лит.

Можеби ќе ве интересира...

Значително намалување на цената на горивата – ова се новите цени

BiznisPRO

Народната банка постојано ги зајакнува капацитетите за откривање фалсификувани пари

BiznisPRO

ЕУ ИТНО ПОВЛЕКУВА СЕРИЈА НА ПРОИЗВОДИ КОИ СИТЕ ГИ КОРИСТИМЕ: Содржат штетни состојки, одлуката предизвика гнев во јавноста

BiznisPRO