Произведени 17.187 MWh електрична енергија, домаќинствата и дополнителните снабдувања се целосно задоволени со електрична енергија од капацитетите на ЕСМ

АД ЕСМ на 25.01.2023 година произведе 17.187 MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 11.478 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 5.709 MWh.

Можеби ќе ве интересира...

За стан од 9 квадрати бара 40.000 евра: туширање и спиење во кујна, тоалетот е заеднички

BiznisPRO

СЕ ЗГОЛЕМУВА ЦЕНАТА НА НАФТАТА: Инвеститорите стравуваат од израелска инвазија

BiznisPRO

Прва регионална конференција на професионални сметководители во РСМ: Континуирана едукација и почитување на етичките и професионалните меѓународни стандарди се клучни за статусот и развојот на сметководството

BiznisPRO