АД ЕСМ произведе 9.761 MWh електрична енергија во изминатото деноноќие

АД ЕСМ на 14.11.2022 година произведе 9.761 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.453 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.308 MWh.

За вчерашниот ден, во испораката беа вклучени 3.110 MWh набавена електрична енергија.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 14.11.2022 година.

Можеби ќе ве интересира...

ССК: Итна ревизија на новите тарифници на Агенцијата за катастар или клуч на врата на геодетските компании

Бизнис про

Силата на ветрот: Црна Гора е прва во Европа која произведува електрична енергија од ветерни електрани

Бизнис про

НЛБ Банка донираше сензорна соба во Македонски Брод како дел од проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“

Бизнис про