АХВ: Се повлекува негазирана флаширана вода, не е безбедна за пиење!

Aгенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека се отповикува следниот производ:

Негазирана природна минерална вода ,,МИРОС,, во пакувања од 1,5 литар, 0,5 и 0,33 литри

Рок на употреба: до 30.08.2024 година

Причина за отповикување:-небезбеден производ поради микробилошка неисправност и ризик по здравјето на луѓето. Водата не одговара на условите од Правилникот за посебните барања за безбедност на природна минерална вода, изворска вода и друга пакувана вода („Службен весник на Република Македонија“ бр. 184/18), се вели во соопштението на Агенцијата за Храна и Ветеринарство до граѓаните.

извор АХВ

Можеби ќе ве интересира...

Неуромедика гламурозно го прослави јубилејот 30 години

BiznisPRO

Во тек е пријавувањето за субвенционирана електрична енергија за прехранбениот сектор, училиштата и јавните комунални претпријатија

BiznisPRO

Во Европа постои таен клуб на големи финансиери и банкари

BiznisPRO