Uncategorized

Uncategorized

Доаѓањето на ЛИДЛ во Македонија ќе го разбие монополот на некои ланци маркети: Погледнете какви се цените во Србија на млечните производи

Бизнис про
Сите со нетрпение го очекуваме ЛИДЛ во Македонија. Веќе е јасно дека поради скапите цени во многу од македонските маркети кои држат монопол голем број...
Uncategorized

Владата ги продолжи мерките за замрзнување на цените

Бизнис про
Владата на Република Северна Македонија донесе Одлука за изменување на Одлуката за посебни услови за трговијата на одделни стоки. Со Одлуката, се продолжува примената на...
Uncategorized

„Голдман Сакс“: Европа ќе го дочека крајот на зимата со поголема понуда на гас отколку што очекувавме

Бизнис про
Поради потоплиот почеток на зимата, Европа ќе ја дочека пролетта со поголема понуда на гас од претходно очекуваното. Ова ќе биде олеснување за Европа, која...
Uncategorized

Во тек е пријавувањето за субвенционирана електрична енергија за прехранбениот сектор, училиштата и јавните комунални претпријатија

Бизнис про
Портпаролите на Владата на Република Северна Македонија, Душко Арсовски и Муамет Хоџа на денешната прес-конференција информираа за донесените одлуки и заклучоци од 100-та седница на...
Uncategorized

Раст на производството и збогатување на портфолиото на производи на фармацевтската компанија Галеника

Бизнис про
Компанијата Галеника, дел од бразилската NC групација, во 2021 година значајно го збогати портфолиото со производи, постигна раст во Србија и на регионалните пазари и...
Uncategorized

Пад на цената на нафтата по појавата на нов сој на коронавирус

Бизнис про
Цените на нафтата денеска се намалија по под 78 долари за барел на меѓународните берзи, поради стравот на трговците дека новиот сој на коронавирусот може...