Дизелот поевтинува – Ова се новите цени на горивата

Малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 не се менува, односно останува на исто ниво како што била утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 29.08.2023 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 87,00 ден/лит.

Малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 се зголемува за 0,50 ден/лит, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 29.08.2023 година и со тоа малопродажната цена на
ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 89,50 ден/лит.

Малопродажните цени на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ1), се намалуваат за 0,50 ден/лит, во однос на малопродажните цени утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 29.08.2023 година и со тоа малопродажната цена ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 81,00 ден/лит, додека малопродажната цена на
Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) изнесува 80,50 ден/лит.

Можеби ќе ве интересира...

Владата одлучи да не важи препораката – Маркетите и киосците нема да работат за Божиќ

BiznisPRO

Преку одржливо и органско производство на грозје и вино до зајакната позиција на македонската винска индустрија

BiznisPRO

Еден од најголемите производители на алкохолни пијалоци во Европа прогласи банкрот

BiznisPRO