Доаѓа ново покачување на пензиите во септември

Ново покачување на пензиите ќе има во септември согласно системското решение кое беше донесено пред извесно време.

Пензиите ќе се покачуваат секоја година по два пати согласно инфлацијата, растот на просечната плата и други фактори.

Во март пензиите скокнаа за нови 5 проценти.

Можеби ќе ве интересира...

ПРОВЕРУВАЈТЕ ГИ СМЕТКИТЕ: Илјадници работници мора да добијат К-15 на своите сметки – еве колку е минимумот

BiznisPRO

Погледнете како ја следеше нејзиниот работодавец: Отпуштена затоа што не пишувала доволно додека работела од дома

BiznisPRO

Луѓето сакаат нов работен систем: Повеќе од 80 проценти од вработените сакаат четиридневна работна недела

BiznisPRO