Се повлекува популарен производ од овој лот – причина била присуство на пластични фрагменти (фото)

Соопштение на Агенција за Храна:

Операторот со храна ТД Нелт СТ ДООЕЛ, врши отповикување на следниот производ:

Назив на производот: Чоколаден бар Милка Орео 37гр.
Сериски број/лот: OSK0934652
Рок на употреба: 18.08.2024
Причина за отповикување: Присуство на пластични фрагменти.

Производител: Mondelez Polska Production SP Zoo
Увозник во РСМ: ТД Нелт СТ ДООЕЛ
Дистрибутер во ТД Нелт СТ ДООЕЛ

Можеби ќе ве интересира...

Ограничен е извозот на сончогледовото масло до 31 мај

BiznisPRO

Почнува исплатата на пензиите – Покачувањето доаѓа од следниот месец

BiznisPRO

УЈП објави листа на луѓе и фирми не платиле данок – Проверете чии имиња се наоѓаат на овој список на должници

BiznisPRO