фото Бизниспро

Добра вест: Просечната нето плата изнесува 41.085 денари

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во април 2024 година, во однос на април 2023 година, изнесува 113.7.

Ваквото зголемување се должи, пред сѐ, на зголемувањето на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во секторите: Образование (21.8%), Земјоделство, шумарство и рибарство (18.6%) и Информации и комуникации (18.0%).

Зголемување на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во однос на претходниот месец, е забележано во секторите: Земјоделство, шумарство и рибарство (6.3%), Информации и комуникации (5.7%) и Транспорт и складирање (4.9 %).

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во април 2024 година, изнесува 41 085 денари.

Можеби ќе ве интересира...

Познато е кога почнува летното сметање на времето

BiznisPRO

Американските стопански комори обединети за подобрување на регионалното бизнис опкружување

BiznisPRO

УЈП објави целосна листа на луѓе и фирми со имиња – Кој колку должи за данок?

BiznisPRO