Драстичен пад на цената на нафтата на светските берзи за околу 14%

Вчера нафтата од типот Брент кој се користи во Македонија изнесуваше околу 130 долари, вечерва цената се урна на 110 долари, што е значителен пад.

Цената и натаму паѓа, но флуктациите се големи.

Утрово овој тип на нафта се тргуваше за околу 120 долари по барел.

Силен пад на нафтата е забележан и од типот Wti.

Можеби ќе ве интересира...

ПОСТИГНАТ Е ДОГОВОР ВО ЕУ: Руска нафта – до 60$ од барел

BiznisPRO

Минималната плата од 1. јануари 2022 ќе биде 18.000 денари?

BiznisPRO

Утврдени нови цени на горивата

BiznisPRO