ЕСМ без увоз на струја во целост ги задоволува потребите за струја на домаќинствата и малите потрошувачи

АД ЕСМ на 31.10.2022 година произведе 11.149 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.652 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.497 MWh.

АД ЕСМ на 31.10.2022 година целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи исклучиво од сопствените, домашни капацитети.

Можеби ќе ве интересира...

Ангеловска-Бежоска: Основната камата е сѐ уште под нивото од почетокот на пандемијата

BiznisPRO

Лоша вест: Поскапуваат горивата за 3 денари од литар, ова се новите цени кои ќе важат од полноќ

BiznisPRO

Бизнисот, науката и „Еразмус за млади претприемачи“ се обединуваат за  зајакнување на претприемачки екосистем

BiznisPRO