ЕСМ произведе 13.766 MWh електрична енергија, потребите на домаќинствата и малите потрошувачи се целосно задоволени со сопствено производство

ЕСМ произведе 13.766 MWh електрична енергија, потребите на домаќинствата и малите потрошувачи се целосно задоволени со сопствено производство

АД ЕСМ на 08.12.2022 година произведе 13.766 MWh електрична енергија, од кои 11.203 MWh од термоелектраните и 2.563 MWh од хидроелектраните и Ветерниот парк Богданци.

АД ЕСМ со сопственото производство целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи во изминатото деноноќие, како и најголемиот дел од количините за дополнително снабдување по субвенционирана цена за мрежата на ЕВН Електродистрибуција.

ЕСМ Продажба набави 2.210 MWh електрична енергија, наменета исто така за дополнителни снабдувања по владини одлуки за потребите на МЕПСО, капацитети од прехранбената индустрија, училишта, јавни претпријатија и други објекти од виталната инфраструктура во државата.

Можеби ќе ве интересира...

15.000 посетители на овогодинешниот Саем на мебел кој се одржа минатата недела

BiznisPRO

Забележителен раст на приходите, инвестициите и добивката на Реплек во првиот квартал од 2024 година

BiznisPRO

ЕЦБ ја продолжи можноста за пристап до репо-линијата за Народната банка за уште една година

BiznisPRO