ЕСМ: Произведени 11.446 MWh струја, 100% покриени потребите на домаќинствата

АД ЕСМ на 04.11.2022 година произведе 11.446 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 8.092 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.354 MWh.

АД ЕСМ на 04.11.2022 година целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи исклучиво од сопствените, домашни капацитети, покажуваат податоците на компанијата презентирани од македонската Влада.

Можеби ќе ве интересира...

Почнува исплатата на пензиите – Покачувањето доаѓа од следниот месец

BiznisPRO

Соработка ССК и „Генерали Инвестментс“: Како вашите пари да работат за вас

BiznisPRO

Бесими: Развоен Буџет за одговор на кризата и среднорочни проекции за економски раст

BiznisPRO