(ФОТО) Леб се продава за 32 денари – резултираа ли владините мерки?

По маркетите веќе може да се забележат ефектите од мерките на Владата, лебот е со намалени цени, а денес можеше да се купи леб за 32 денари.

Мерката со која Владата им помага на компаниите кои произведуваат основни прехранбени продукти да плаќаат стабилна и пониска цена на електрична енергија на крајот носи придобивки за сите граѓани.

Со плаќањето на поевитна, но и стабилна цена на електрична енергија фирмите кои производуваат основни прехранбени продукти, може подобро и полесно да планираат, но и да дозволат намалување на цените за граѓаните.

Оваа мерка, дополнета со останатите антикризни мерки на Владата имаат цел да помогнат на граѓаните полесно да се справат со последиците од енергетската и економската криза, а од друга страна да помогнат на компаниите да останат ликвидни.

Можеби ќе ве интересира...

ЦРН ПЕТОК: Дали се реални попустите во продавниците низ Македонија?

BiznisPRO

Нова цена на горивата – РКЕ во вторник ќе стокми нова одлука за малопродажните цени на дериватите

BiznisPRO

Зголемена динамика на чартер летови Измир-Охрид и Измир-Скопје

BiznisPRO