Годишен раст од 7,4 отсто на вкупните депозити и од 8,4 отсто на вкупната кредитна поддршка

Вкупните депозити во јануари, на годишна основа, се зголемени за 7,4 проценти, како резултат на растот на депозитите кај двата сектора, којшто е поизразен кај секторот домаќинства, информираа од Народната банка. На годишна основа, вкупните кредити се зголемени за 8,4 отсто, како резултат на растот на кредитите на двата сектора, кој е малку поизразен кај корпоративниот сектор. Најновото соопштение за монетарните движења е достапно на следниот линк.

Можеби ќе ве интересира...

Раст на зелените кредити за 55% во изминатите две и пол години, но сè уште е ниска застапеноста во вкупните кредити

BiznisPRO

Цената на нафтата околу 110 долари за барел, можеме ли утре да очекуваме поевтинување?

BiznisPRO

Најниска од јули 2021 година: Инфлацијата во еврозоната во октомври НАМАЛЕНА ПОВЕЌЕ ОД ОЧЕКУВАЊЕ на аналитичарите

BiznisPRO