Големо поскапување на горивата во Хрватска од денеска: Дизелот поскап за 12,2 денари

Горивата поскапеа од полноќ на бензинските станици во Хратскка, а најмногу поскапе дизелот за дури 1,5 куни (12,2 денари).

Еуродизелот сега чини 13,51 куни за литар, додека Еуродизел плус над 14,81 куни (110 денари) за литар гориво.

Еуросупер 95 е 12,45 куни (102 денари) за литар гориво на повеќето бензински пумпи. Минатата недела беше 11,83 куни за литар.

Еуросупер 95 плус е околу 13,35 до 13,79 куни за литар.

Цените може да варираат од станица до станица.

Можеби ќе ве интересира...

Хрватите полудеа по акциите на оваа ИТ компанија: Од почетокот на годината скокнаа за 100 отсто

Бизнис про

Зејтинот во Косово се предава по 3,5 евра

Бизнис про

Бугарија доби официјално барање од Русија

Бизнис про