фото Бизниспро

ЈАДРАНОТ БАРА ПИЦА МАЈСТОРИ ВО ПРЕСРЕТ НА СЕЗОНАТА: Платата е до 2.500 евра, а условите се подобруваат

Се бараат повеќе од сто мајстори на пица, главно во Јадранот, а работодавците немилосрдно се борат да се осигураат дека ќе дојдат кај нив.

И додека многумина се жалат на ниски плати и лоши услови, пица-мајсторите буквално можат да изберат каде ќе работат бидејќи тоа е професија која работодавците се обидуваат да ја привлечат и да понудат подобри и подобри услови за да обезбедат работниците да останат.

Еден од нив е пица мајсторот Тео Супина, кој пред еден месец почна да работи во друга пицерија поради подобрите услови за работа.

Знаете да работите без слободен ден, двојна смена, а овде не е така, па затоа дојдов“, изјави тој за РТЛ, пренесува Вечерњи лист.

„Тешко дека можеш да најдеш пица мајстор преку оглас. Низ сплет на околности, преку пријатели, познаници, преку некого слушаш дека се незадоволни, дека сакаат различни услови, потоа ги слушаш нивните проблеми и што би сакале , потоа се адаптираш и се обидуваш да ги донесеш“, објаснува сопственик на пицерија.

„Пред некој ден ме контактираше еден пријател дека бараат пица-мајстори во ресторан. Ми рече дека платата е 2.500 евра, но работата е девет часа без слободен ден“, вели друг пица мајстор.

Можеби ќе ве интересира...

ЦРНОГОРЦИТЕ НЕМА ДА РАБОТАТ ПОВЕЌЕ 8 ЧАСА НА ДЕН? Премиерот на Црна Гора ја шокира јавноста со нов предлог

BiznisPRO

Секој петти работник во Хрватска е вработен на определено време

BiznisPRO

Убава вест: Се очекува големо намалување на цената на становите

BiznisPRO