Изминатото деноноќие ЕСМ произведе 10.542 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 08.11.2022 година произведе 10.542 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.919 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.623 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 2.400 MWh електрична енергија.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 08.11.2022 година

Можеби ќе ве интересира...

Цената на нафтата расте втора недела по ред

Бизнис про

Цените на становите се очекува да одат надолу, забележан е значителен пад на цените на градежните материјали

Бизнис про

Проверете ги сметките: УЈП ја почна исплатата на МОЈ ДДВ

Бизнис про