Во изминатото деноноќие произведени се 17.091 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 20.02.2023 година произведе 17.091 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 13.016 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.075 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 20.02.2023 година.

Можеби ќе ве интересира...

Воспоставена македонско-норвешка трговска комора

Бизнис про

Бектеши: Продолжува трендот на намалување на потрошувачката на електрична енергија кај државните институции, министерствата во октомври оствариле 33% заштеда на струја

Бизнис про

Добра вест: Значително поевтинуваат бензинот и дизелот

Бизнис про