Изминатото деноноќие произведени 10.609 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 26.11.2022 година произведе 10.609 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.864 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.745 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 4.580 MWh електрична енергија.

Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 26.11.2022 година.

Можеби ќе ве интересира...

Позначајни движења кај останатите финансиски институции (ОФИ): четврт квартал на 2023 година

BiznisPRO

Пад на индустриското производство: Значително помалку се произведени капитални и стоки за широка потрошувачка

BiznisPRO

ЕУ размислува за ограничување на цените на струјата

BiznisPRO