Колку чини доларот, а колку еврото? Курсна листа за денес

Објавена е денешната курсна листа на вредноста на денарот во споредба со девизите.

Курсната листа на Народната банка на Република Северна Македонија се формира и објавува согласно Одлуката за начинот на формирање и објавување на курсевите на Народната банка на Република Северна Македонија („Службен весник на Република Македонија“ бр. 58/14, 102/14, 14/15 и „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 83/22) .

Курсна листа на Народната банка на Република Северна Македонија формирана на 13.03.2024 која се применува од 00:00 часот на 14.03.2024 година до почетокот на важење на новата Курсна листа.

Можеби ќе ве интересира...

ЕКСПЛОЗИВЕН РАСТ НА БИТКОИН: Најпопуларната крипто валута „скокна“ за 12,49 отсто, вредност над 32.000 евра

BiznisPRO

Ангеловска-Бежоска: И покрај шоковите, стабилноста на домашната валута зачувана, а девизните резерви повисоки за 40%

BiznisPRO

Ангеловска-Бежоска ‒ Бјерде: Светската банка и натаму ќе ја поддржува Народната банка за јакнење на финансиската стабилност

BiznisPRO