Комерцијална Банка царува во банкарскиот сектор – дуплирана е добивката за 100 отсто

„Комерцијална банка“ ја потврди својата лидерска позиција на банкарскиот пазар. За првите сто дена најголемата банка според активата направи добивка која е најголема во корпоративната историја на македонското банкарство.

Тимот предводен од долгогодишниот успешен банкар Хари Костов за првите 100 дена година на своите акционери им носи профит од 16,9 милиони евра, Ова е досега најголема добивка за квартал во историјата на македонското корпоративно банкарство.

Дополнително, во споредба со истиот период лани профитот на „Комерцијална банка“ е удвоен.

Можеби ќе ве интересира...

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ОД АХВ: Се повлекува производ со овој лот од рафтовите низ маркетите, ако го имате купено треба да го вратите! (ФОТО)

BiznisPRO

ЕСМ без увоз на струја во целост ги задоволува потребите за струја на домаќинствата и малите потрошувачи

BiznisPRO

ЕВН Хоме ќе мора да купува вишок електрична енергија од домаќинствата и индустријата

BiznisPRO