Лукаревска: Буџетот за 2023 година е реален и остварлив

„Буџетот за идната година е направен во координација со сите министерства и инститиции и тој е реален и остварлив. Таму е обрнато внимание на се што треба да содржи буџетот – инвестиции, инфраструктура, но и помош на компани, ранливи категории на граѓани итн.“ изјави директорката на УЈП, Сања Лукаревска во „Студио 10“ на ТВ24.

Таа додаде дека УЈП има обврска со 74 отсто да го наполни буџетот за следната година, што е најмногу откако таа е на оваа позиција, но кажа дека тие како даночна управа можат да го сторат тоа според нивниот план и анализи.

„Имаме раст на собраните приходи по сите основи споредено со минатата година, но и споредено со планот на УЈП“ кажа Лукаревска.

Директорката на УЈП рече дека даночната управа ќе продолжи да работи со компаниите со цел да им излезе во пресрет во кризата, но исто така повика од нив да бидат солидарни со остатокот од општеството.

Можеби ќе ве интересира...

Нови цени на горивата од полноќ – Дизелот поскапува за 4 денари

jovan sokolovski

Интерес од повеќе авиокомпании за Програмата за поддршка на воздушниот сообраќај

Бизнис про

ССК: Итна ревизија на новите тарифници на Агенцијата за катастар или клуч на врата на геодетските компании

Бизнис про