Македонија и Германија го зголемија контингентот на дозволи за превоз во товарниот транспорт

Македонско – германска мешовита комисија за транспорт составена од претставници од надлежните министерства се согласија за поголема соработка меѓу Македонија и Германија со цел развој на товарниот транспорт.

На средбата се потпиша Протокол во кој е предвидено зголемување на контингентот на дозволи со што ќе придонесеме за унапредување и продлабочување на стопанската соработка помеѓу двете земји.

Зголемување на контингентот на дозволи за превоз во товарниот транспорт се однесува за следните категории: билатерала, транзит и за и од трети земји.

Можеби ќе ве интересира...

Одлуки за цените на горивата во Македонија можеби ќе треба да се носат и на дневно ниво: Значително поскапуваат горивата, нафтата на светските берзи расте

Бизнис про

Се готви нова цена на горивата: Можеме ли да очекуваме големо намалувањена бензинот и дизелот?

Бизнис про

Собранието изгласа – 330 илјади пензионери добиваат нова методологија за раст на пензиите и по 1000 денари следните три месеци

Бизнис про