Минималната плата ќе порасне на 23.000 денари?

Од следната година се очекува нов раст на минималната плата, која се очекува да биде над 23.000 денари, со ова се очекува да продолжи растот на сите плати, а значително ќе скокне и просекот.

Минималната плата која во 2012 беше 8050 денари, а во 2016 изнесуваше нешто над 10.000 денари, денес изнесува над 20.175 денари, а од следната таа ќе биде над 23.000 денари.

На зголемувањата на минималната плата се противеше дел од бизнис секторот, но и опозицијата.

Можеби ќе ве интересира...

За претседател на Управниот одбор на ВИНЕР – Виена Иншуренс Груп АД Скопје, е назначен Климе Попоски

BiznisPRO

ГОЛЕМИ СУМИ НА ПАРИ: Погледнете колку чини недвижен имот на брегот на Хрватска

BiznisPRO

Македонија и Германија го зголемија контингентот на дозволи за превоз во товарниот транспорт

BiznisPRO