Минималната плата од 1. јануари 2022 ќе биде 18.000 денари?

Се токмат промените за законските акти за минималната плата, дознава Biznispro и истите ќе се најдат на рагледување во Собранието многу скоро.

Со новите законски измени, се очекува од први јануари минималната плата да биде 18.000 денари, што е позначително зголемување од досегашните 14.500 денари.

Со ова, очекувањата се дека покрај минималната плата ќе скокнат и другите плати за ист процент.

Можеби ќе ве интересира...

„Брако“ инвестира 10 милиони евра во нови еколошки технологии и нови производствени капацитети

jovan sokolovski

Падна одлука – Нови цени на горивата

Бизнис про

Главниот економист Крстевска на Конференција на М6 „Чекор напред“: Разликата меѓу нашата инфлација и ЕУ инфлацијата е одраз на домашни структурни фактори

Бизнис про