МТСП: Во тек е етапната исплата на јануарските пензии

Министерството за труд и социјална политика известува дека на 30.1.2023 година (понеделник) почнува етапната исплата на пензиите за јануари, кои продолжуваат да се исплатуваат предвремено.

Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите што не користат картички ќе се реализира во четири групи, и тоа според висината на пензијата:

– за пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 30.1.2023 година (понеделник);
– за пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 31.1.2023 година (вторник);
– за пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 1.2.2023 година (среда) и
– за пензии со висина над 18.001 денар, исплата да се изврши на 2.2.2022 година (четврток).

Пензионерите што користат платежна картичка поврзана со сметката на која се префрлува пензијата со парите може да располагаат од 30 јануари (понеделник).

Тие може да ја подигнат пензијата на банкомат, да ги користат средствата за плаќање во трговската мрежа или за електронски плаќања.

Можеби ќе ве интересира...

ЕСМ: Ако некој има сознанија за фирма што продава струја, а не ја наплаќа авансно, да ја пријави

Бизнис про

Koординативен состанок со енергетски компании

Бизнис про

Вицегувернерката Нацевска: Се забележува нагорно придвижување на каматните стапки за денарските депозити

Бизнис про